Pečené plněné papriky
Plněná paprika.. jídlo oblíbené i nenáviděné, u nás každopádně platí to první. A protože tuhle rajskou omáčku označil můj jediný degustátor a hodnotitel Honza za "nejlepší, jakou sem kdy jed", recept tím pádem zveřejňuji. :))
Inspiraci jsem pochytala zde a recept lehce upravila.
Pečené plněné papriky
(5 osob)
Ingredience:
Jak na to:
Nejdřív si připravte masovou směs do paprik smícháním mletého masa s česnekem, vejcem, majoránkou, solí, pepřem a trochou strouhanky. Masem naplňte papriky zbavené jadýrek a naskládejte do pekáčku. Passatu smíchejte s rajským protlakem a zřeďte trochou vody, abyste dostali zhruba litr tekutiny (můžete použít 2 passaty, já neměla). Vzniklou rajčatovou omáčkou zalijte papriky a dejte péct na hodinu na 160 stupňů (v polovině pečení papriky otočte). Ke konci pečení můžete teplotu zvýšit na 200 stupňů a papriky trochu "očoudit". Po upečení paprik, je vyjměte z pekáčku a připravte si jíšku z 2 lžic hladké mouky a trochy másla a nalijte na ni rajčatovou omáčku z pečených paprik a zřeďte trochou vývaru nebo bujonu. Přihoďte bobkový list, nové koření a nechte 5 - 10 minut vařit, před koncem přidejte špetku tymiánu a skořice, dochuťte solí, pepřem a trochou cukru. Pokud se vám povedly hrudky z jíšky jako mně, tak omáčku na závěr rozmixujte (předtím samozřejmě vyndejte ten bobkáč a nové koření :), dejte do ní zpět papriky a nechte společně chvilku prohřát.
Podávejte s knedlíkem nebo rýží, záleží na vás. Chuť omáčky je výrazně rajčatová a je v ní šmrnc vypečených paprik a masa. Musím uznat, že se fakt povedla.. :)
Inspiraci jsem pochytala zde a recept lehce upravila.
Pečené plněné papriky
(5 osob)
Ingredience:
- 5 menších paprik (měla jsem bílé a zelené)
- 350 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- strouhanka
- 1/2 litru passaty
- 1 rajský protlak
- vývar (možno nahradit bujonem)
- tymián
- skořice
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžičky cukru
- máslo
Jak na to:
Nejdřív si připravte masovou směs do paprik smícháním mletého masa s česnekem, vejcem, majoránkou, solí, pepřem a trochou strouhanky. Masem naplňte papriky zbavené jadýrek a naskládejte do pekáčku. Passatu smíchejte s rajským protlakem a zřeďte trochou vody, abyste dostali zhruba litr tekutiny (můžete použít 2 passaty, já neměla). Vzniklou rajčatovou omáčkou zalijte papriky a dejte péct na hodinu na 160 stupňů (v polovině pečení papriky otočte). Ke konci pečení můžete teplotu zvýšit na 200 stupňů a papriky trochu "očoudit". Po upečení paprik, je vyjměte z pekáčku a připravte si jíšku z 2 lžic hladké mouky a trochy másla a nalijte na ni rajčatovou omáčku z pečených paprik a zřeďte trochou vývaru nebo bujonu. Přihoďte bobkový list, nové koření a nechte 5 - 10 minut vařit, před koncem přidejte špetku tymiánu a skořice, dochuťte solí, pepřem a trochou cukru. Pokud se vám povedly hrudky z jíšky jako mně, tak omáčku na závěr rozmixujte (předtím samozřejmě vyndejte ten bobkáč a nové koření :), dejte do ní zpět papriky a nechte společně chvilku prohřát.
Podávejte s knedlíkem nebo rýží, záleží na vás. Chuť omáčky je výrazně rajčatová a je v ní šmrnc vypečených paprik a masa. Musím uznat, že se fakt povedla.. :)
Komentáře
Okomentovat