Rizoto z bulguru, krevet a kokosového mléka

Tentokrát zdravě, trochu orientálně, něco na odlehčení jídelníčku.. aneb, zase jsem koupila něco (bulgur), aniž bych věděla, co s tím vlastně budu dělat..


Rizoto z bulguru, krevet a kokosového mléka
  • 200g bulguru
  • krevety
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru (velký asi jako palec)
  • plechovka kokosového mléka
  • 1/2 velké červené papriky
  • kukuřičná zrna z 1 klasu (asi tak dvě hrsti, pokud byste použili mraženou)
  • lžička mletého koriandru
  • špetka mletého chilli
  • sůl
  • olivový olej
  • limeta

Jak na to:

 Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek asi půl minuty, přidáme chilli, koriandr a zázvor a necháme koření rozvonět. Přidáme propláchnutý bulgur a promícháme. Postupně přidáváme kokosové mléko, vždy ho trochu nalijeme do pánve, necháme vsáknout a vyvařit a opět přidáme mléko a vaříme tak dlouho, až bude bulgur měkký (cca 8-10 minut). Pak vmícháme krevety - lepší jsou malé, dala jsem jich cca 150g a povaříme asi 3 minuty. Na závěr vmícháme kukuřici a červenou papriku, dosolíme a necháme ještě 2 minuty vařit. Posypat můžeme čerstvým koriandrem nebo nasekanou petrželí a zakapeme šťávou z limety.

Komentáře

  1. bulgur, krevety, ani kokosové mléko jsem ještě nejedla! uups! :D ale rizotka miluju

    OdpovědětVymazat
  2. s bulgurem to pro mě byla taky premiéra, ale doporučuju to zkusit, je to zajímavá obměna za rýži a jako příloha k masu může bejt skvělý.. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky