Polévka z červené řepy

Po vánočním obžerství má hodně lidí potřebu jídelníček odlehčit, takže nabízím polévku nabitou vitamíny, lehkou a přesto sytou. Recept je z Apetitu, jen trochu upravený.

zdroj

Polévka z červené řepy

Ingredience:
  • 2 červené řepy velikosti pomeranče
  • 2 mrkve
  • cibule
  • stroužek česneku
  • plechovka krájených rajčat
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  • sůl, pepř, tymián
  • zakysaná smetana

Jak na to:

Veškerou zeleninu očistíme. Řepu s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle, radši si na to vemte zástěru a ruce pomažte trochou oleje, jinak bude každý vědět, že jste dělali tuhle polívku. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek nasekáme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a pak i řepu s mrkví. Krátce orestujte, přidejte plechovku rajčat a zalijte cca litrem vody a nechte vařit do změknutí. Až bude řepa měkká, ochuťte ji solí, pepřem, tymiánem a octem podle vaší chuti. S tím octem raději nepřehánět, dala jsem ho asi 1 lžíci. Na závěr rozmixujte polévku tyčovým mixérem. Podávejte se zakysanou smetanou, nasekanou pažitkou a čerstvým chlebem.

Polévka chutná skoro jako boršč, jen je "ošizená" o maso, ale vůbec to nevadí. Můžete se jí nacpat k prasknutí a pořád děláte něco pro zdraví.. to jde, ne? :)

Komentáře

  1. tak táto polievočka ma zaujala , milujem cvikľu ,,,,ja ju určite vyskúšam , vďaka :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky