Špagety s rajčaty a sépiemi

Pro milovníky mořských potvůrek přináším jeden recept na špagety se sépiemi. Nejde o velké sépie, koupila jsem už očištěné prcky, ale myslím, že když použijete ty větší, nic tím nezkazíte.

Pokud byste nevěděli, jako můj muž, který mi ukazuje na vidličce napíchnutý chapadla s dotazem, jestli tohle má být ono, tak sépie patří mezi hlavonožce. Není se ale čeho bát, i když jedl sépie poprvé, evidentně mu chutnaly, takže je můžete zkusit i vy. :)


ŠPAGETY S RAJČATY A SÉPIEMI
(4 osoby)

Ingredience:

  • 350g špaget
  • 300g malých sépií
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velké rajče
  • 20 cherry rajčátek
  • 1 feferonka
  • 1 dcl bílého vína
  • olivový olej
  • šťáva z půlky citronu
  • pepř
  • sůl
  • nasekaná petrželka





Jak na to:

Očištěné sépie nakrájejte na menší kousky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Cherry rajčata nakrájejte na půlky a velké rajče na drobné kostičky. Na olivovém oleji opečte dozlatova dva oloupané stroužky česneku vcelku společně s feferonkou pokrájenou nadrobno (semínka odstraňte). Přidejte sépie a zprudka je orestujte, opepřete, pak je podlijte vínem a alkohol nechte odpařit. Přidejte rajčata a duste 10 - 15 minut. Špagety uvařte v osolené vodě. Z "omáčky" vyndejte stroužky česneku, dochuťte solí a ve větší míse ji smíchejte se scezenými špagetami. Posypejte nasekanou petrželkou a můžete hodovat. :) Dobrou chuť..



Komentáře

  1. Milá Ivo, tohle vypadá strašně dobře a často si to v restauracích dávám. Jsem na všechny potvory z moře vytažený...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejen že to vypadá krásně, ale též výborně chutná, v letních měsících ideální kobinace :)

    OdpovědětVymazat
  3. No samí kladný komentáře,no nevím já zrovna ty potvurky nemusím:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky