Špagety s rajčaty a sépiemi
Pro milovníky mořských potvůrek přináším jeden recept na špagety se sépiemi. Nejde o velké sépie, koupila jsem už očištěné prcky, ale myslím, že když použijete ty větší, nic tím nezkazíte.
Pokud byste nevěděli, jako můj muž, který mi ukazuje na vidličce napíchnutý chapadla s dotazem, jestli tohle má být ono, tak sépie patří mezi hlavonožce. Není se ale čeho bát, i když jedl sépie poprvé, evidentně mu chutnaly, takže je můžete zkusit i vy. :)
ŠPAGETY S RAJČATY A SÉPIEMI
(4 osoby)
Ingredience:
Jak na to:
Očištěné sépie nakrájejte na menší kousky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Cherry rajčata nakrájejte na půlky a velké rajče na drobné kostičky. Na olivovém oleji opečte dozlatova dva oloupané stroužky česneku vcelku společně s feferonkou pokrájenou nadrobno (semínka odstraňte). Přidejte sépie a zprudka je orestujte, opepřete, pak je podlijte vínem a alkohol nechte odpařit. Přidejte rajčata a duste 10 - 15 minut. Špagety uvařte v osolené vodě. Z "omáčky" vyndejte stroužky česneku, dochuťte solí a ve větší míse ji smíchejte se scezenými špagetami. Posypejte nasekanou petrželkou a můžete hodovat. :) Dobrou chuť..
ŠPAGETY S RAJČATY A SÉPIEMI
(4 osoby)
Ingredience:
- 350g špaget
- 300g malých sépií
- 2 stroužky česneku
- 1 velké rajče
- 20 cherry rajčátek
- 1 feferonka
- 1 dcl bílého vína
- olivový olej
- šťáva z půlky citronu
- pepř
- sůl
- nasekaná petrželka
Očištěné sépie nakrájejte na menší kousky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Cherry rajčata nakrájejte na půlky a velké rajče na drobné kostičky. Na olivovém oleji opečte dozlatova dva oloupané stroužky česneku vcelku společně s feferonkou pokrájenou nadrobno (semínka odstraňte). Přidejte sépie a zprudka je orestujte, opepřete, pak je podlijte vínem a alkohol nechte odpařit. Přidejte rajčata a duste 10 - 15 minut. Špagety uvařte v osolené vodě. Z "omáčky" vyndejte stroužky česneku, dochuťte solí a ve větší míse ji smíchejte se scezenými špagetami. Posypejte nasekanou petrželkou a můžete hodovat. :) Dobrou chuť..
Milá Ivo, tohle vypadá strašně dobře a často si to v restauracích dávám. Jsem na všechny potvory z moře vytažený...:-)
OdpovědětVymazatNejen že to vypadá krásně, ale též výborně chutná, v letních měsících ideální kobinace :)
OdpovědětVymazatNo samí kladný komentáře,no nevím já zrovna ty potvurky nemusím:)
OdpovědětVymazat