Pikantní žebírka
Následující recept udělá určitě radost masožravcům a do těchto chladných dnů se hodí, protože pikantní chilli vám určitě rozproudí krev.. když jich ale sníte hodně, padne na vás příjemná únava, takže žádnou lehkou večeři od toho nečekejte.. protože hodně jich docela jistě sníte, jinak se to ani jíst nedá..
Kvalitu fotky omluvte, byla jsem úplně nepřipravená, takže mobil vykonal své. Fotka je možná hrozná, ale žebírka skvělý, takže s chutí do toho..
Pikantní žebírka
Kvalitu fotky omluvte, byla jsem úplně nepřipravená, takže mobil vykonal své. Fotka je možná hrozná, ale žebírka skvělý, takže s chutí do toho..
Pikantní žebírka
- 1 kg vepřových žeber
- sůl
Marináda:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 4 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky chilli
- 2 lžíce ostrého kečupu (nejlíp domácího)
Jak na to:
Postup přípravy žebírek jsem vytáhla z internetu, marináda už je vlastní. Žebra z obou stran osolte a položte do pekáčku tak, aby se nepřekrývala a přikryjte alobalem. Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby na 200 stupňů (horkovzdušná) 45 minut, poté žebra otočte, dolijte vodu a pečte znovu 45 minut. Na takto upečená žebra rozetřete marinádu, přepněte troubu na gril a dopečte 10 minut z každé strany. Já vždycky potřu nejprve jednu stranu a zapeču, pak otočím a potřu a zapeču druhou stranu, marináda tak nikam nesteče a udělá na žebírkách skvělou kůrčičku a uvnitř budou měkká a šťavnatá.
Dejte si je s čerstvým chlebem a třeba hrubozrnnou hořčicí a křenem, ale i samotná jsou výborná.
Komentáře
Okomentovat