Galette z celozrnné mouky s broskvemi
Rychlý křehký koláč, zvlášť pokud máte kuchyňského robota, tak je prakticky úplně bez práce a je skvělý, využijete ovoce, který je aktuálně k dispozici a díky celozrnné mouce to je jen malý sladký hřích..
Celozrnná galette s broskvemi
Celozrnná galette s broskvemi
- 1 a půl hrnku celozrnné mouky
- 2 lžičky hnědého cukru
- 4 centimetrové plátky másla
- 5 lžic studené vody
- špetka soli
- 2 broskve
- lžíce meruňkového džemu
- cukr nebo drobenka na posypání
- vejce na pomazání
Jak na to:
Mouku, cukr, máslo, sůl a vodu zpracujte v těsto a nechte odpočinout aspoň půl hodiny v lednici. Mezi dvěma papíry na pečení vyválejte na placku, odstraňte vrchní papír a přeneste na plech. Pomažte meruňkovým džemem (ne až do krajů) a na něj položte plátky broskví. Okraje přehněte směrem dovnitř a posypte buď práškovým cukrem nebo drobenkou (já jsem využila zbytek drobenky z předchozího receptu na muffiny). Okraje těsta pomažte vejcem a pečte v troubě na 175 stupňů asi 40 minut.
vypadá skvěle
OdpovědětVymazatTen vypadá opravdu nádherně. Já bych ráda zkusila nějaký slaný koláč, i když broskve bych taky měla nějak zužitkovat :)
OdpovědětVymazatNáramná lahůdka! :) Snědla bych ho celý sama... :)) Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥
OdpovědětVymazatTo vypadá fakt dobře. Taky ráda peču s celozrnné mouky, tu bílou už jsem úplně vyřadila :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat