Pesto z červené řepy
Pesto se dá udělat ze spousty druhů zeleniny a pokaždé chutná dobře. U nás jsou právě přebytky řepy, takže vás pravděpodobně zahrnu pokusy na jídla z ní. Vůbec se nenechte odradit barvou ani nějakými předsudky o řepě, pesto chutná výborně.. důkazem je, že tři porce špaget zmizely do půl hodinky.. a to jsme na to dva.. :)
Pesto z červené řepy
Ingredience:
- polovina uvařené červené řepy (asi 70g)
- půl červené cibule
- stroužek česneku
- hrstka neloupaných mandlí
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl
Jak na to:
Hmoždíř sice mám, ale málokdy ho používám. Když chci pesto mít opravdu fofrem, rozmixuju ho tyčovým mixérem. Takže uvařenou řepu si nakrájíme na menší kousky, totéž uděláme s cibulí a mandle si nasekáme. Do vhodné nádoby dáme všechny ingredience, čili řepu, cibuli, mandle, stroužek česneku a parmazán, zalijeme asi 3 lžícemi olivového oleje a rozmixujeme. Podle potřeby dolívejte olej a osolte. Špagety uvařte v osolené vodě. Nezapomeňte si nechat hrneček vody ze špaget po scezení stranou. Uvařené špagety dejte do větší mísy, přidejte pesto a trochu vody ze špaget a promíchejte. Všechny špagety se pestem krásně obalí. Podávejte se strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť! (A pokud máte nápad, jak zpracovat řepu, sem s ním. :) )
Řeči o chuti červné řepy jsou opravdu předsudky. Když se smíchá s kyselou okurkou, hráškem a mrkví a ochutí, tak není cítit, i když jí tam je 80%.
OdpovědětVymazattakové salátky já můžu, díky.. vyzkouším
VymazatAch bože, tento blog jsem měla najít mnohem mnohem dřív:-)
OdpovědětVymazatAle tak...sledovat se dá vždycky, že?
A ta červená řepa, mňam. Já ji kdysi jídávala syrovou i několikrát denně. Je plná děsně zdravých látek a já tenkrát jenom kvetla do krásy...
Inu, měla bych to zase zkusit:-)
Díky za tenhle blog, je super!
Díky moc za přízeň, to mě těší :) Řepa je skvělá a dá se využít na spoustu způsobů, takže každý si určitě najde ten svůj oblíbený.. Za zkoušku stojí, už jen proto, že člověk taky dělá něco pro zdraví a taky fakt dobře chutná ;)
Vymazat