Mořský vlk a losos podruhé
Nevím jestli hledám špatně, ale asi není moc receptů, jak upravovat ryby.. když teda nechcete smaženou ve strouhance, v těstíčku nebo s krustou nebo jen na kmíně.. Možná je to tím, že my Češi rybám moc neholdujeme a ještě jsme se je nenaučili zařazovat pravidelně do jídelníčku.. a já to hodlám změnit :)).
Mořský vlk neboli mořčák chutný je prý velmi oblíbená ryba a už je mi jasný proč. Má moc dobré jemné maso (jak název napovídá :) a skoro žádné kosti.. Hodí se ke smažení i pečení a skvělý je na grilu. A opatrně s kořeněním, aby nezanikla jeho vlastní chuť.
Vyzobala jsem z receptů na internetu to, co se mi líbilo a zkusila jsem to nějak zkombinovat.. a tady je výsledek.
Mořský vlk s rozmarýnem
Ingredience
Jak na to:
Citron vymačkejte do misky, přilijte olej a vidličkou vyšlehejte tak, aby se citron s olejem spojil. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, otrhanou větvičku rozmarýnu a marinádu opepřete. Rybu (můžete jí předtím zbavit šupin nožem, ale prý to není nutné, já jsem to radši udělala) 3x nařízněte na bocích, osolte a hojně potřete marinádou zvenčí i zevnitř, nezapomeňte sůl i marinádu vetřít do zářezů. Nechte odležet aspoň půl hodiny v lednici.
Mořského vlka jsem pekla na 190 stupňů přibližně 40 minut společně s předvařenými brambory (předvařit 10 minut). K tomu jsem ještě na olivovém oleji nejdřív osmahla stroužek česneku, který jsem pak vyndala a vložila filet z lososa. Hotového jsem pak osolila, opepřila, posypala petrželkou a pokapala citronem.
Jak řekl Honza: "Bylo to moc dobrý, ale ten losos, ten je super". :) Mořský vlk krásně voněl a chutnal lehce po rozmarýnu a citronech a losos byl i s tak jednoduchou úpravou fakt super. Nechápu, proč jsem ryby nezačala jíst už dřív, když jsou tak snadný na přípravu, mají výbornou chuť a k tomu po nich budeme určitě zdraví jak rybičky.. :)
Mořský vlk neboli mořčák chutný je prý velmi oblíbená ryba a už je mi jasný proč. Má moc dobré jemné maso (jak název napovídá :) a skoro žádné kosti.. Hodí se ke smažení i pečení a skvělý je na grilu. A opatrně s kořeněním, aby nezanikla jeho vlastní chuť.
Vyzobala jsem z receptů na internetu to, co se mi líbilo a zkusila jsem to nějak zkombinovat.. a tady je výsledek.
Mořský vlk s rozmarýnem
Ingredience
- 1 mořský vlk (asi půl kila)
- šťáva z půlky citronu
- dvě lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- větvička rozmarýnu
- mořská sůl
- pepř
Jak na to:
Citron vymačkejte do misky, přilijte olej a vidličkou vyšlehejte tak, aby se citron s olejem spojil. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, otrhanou větvičku rozmarýnu a marinádu opepřete. Rybu (můžete jí předtím zbavit šupin nožem, ale prý to není nutné, já jsem to radši udělala) 3x nařízněte na bocích, osolte a hojně potřete marinádou zvenčí i zevnitř, nezapomeňte sůl i marinádu vetřít do zářezů. Nechte odležet aspoň půl hodiny v lednici.
Mořského vlka jsem pekla na 190 stupňů přibližně 40 minut společně s předvařenými brambory (předvařit 10 minut). K tomu jsem ještě na olivovém oleji nejdřív osmahla stroužek česneku, který jsem pak vyndala a vložila filet z lososa. Hotového jsem pak osolila, opepřila, posypala petrželkou a pokapala citronem.
![]() |
vím, že se jí i očima, ale někdy to neklapne :) |
Jak řekl Honza: "Bylo to moc dobrý, ale ten losos, ten je super". :) Mořský vlk krásně voněl a chutnal lehce po rozmarýnu a citronech a losos byl i s tak jednoduchou úpravou fakt super. Nechápu, proč jsem ryby nezačala jíst už dřív, když jsou tak snadný na přípravu, mají výbornou chuť a k tomu po nich budeme určitě zdraví jak rybičky.. :)
Komentáře
Okomentovat