Tatarák z lososa
Netušíte (nebo možná jo), jakou dá práci sehnat opravdu čerstvou rybu za rozumnou cenu.. a to i tak profláknutou, jako je losos a i v tak velkým městě, jako je Praha.. Ještě že má Honza v práci hodnou kolegyni, díky které jsme lososa pořídili a zároveň splňovala kritéria čerstvosti a nevybrakované peněženky..
Honza totiž básnil o lososovém tataráku skoro celý týden, takže jsme se rozhodli ho vyzkoušet hned ve dvou variantách, abychom zhodnotili, která je nejlepší.. a jak to dopadlo, se dočtete o kousek níž..
O pozitivním vlivu lososa na naše zdraví se asi nemusím rozepisovat, všichni víme, že losos je zdravá a chuťově výborná rybička, takže pojďme rovnou na recepty..
Tatarák z lososa podle Honzika
Ingredience:
Jak na to:
Lososa naškrábeme ostrým nožem nebo pokrájíme na co nejmenší kousky, šalotky nakrájíme na drobno, přidáme hořčici, kečup, worcester, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme žloutek a dáme na chvíli do lednice vychladit. Podáváme s česnekovými topinkami.
Tatarák z lososa podle Ivči
Ingredience:
Jak na to:
Lososa taktéž naškrábejte nebo nakrájejte, přidejte šalotku nakrájenou na drobno, hořčici, petrželku, citron. šťávu, žloutek, sůl a pepř. Dejte vychladit do lednice. Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo toustem.
Vůbec jsme se nemohli rozhodnout, který tatarák je lepší, chutnaly nám oba.. a taky jsme je oba bez milosti sežrali. :) Honzův tatarák se víc podobá hovězímu, byl ochucený téměř stejně a přitom byla chuť jemná. V mém tataráku zase víc vynikla chuť ryby, ale přesto byl moc dobře vychucený. Musím nás prostě pochválit, zmákli jsme to na jedničku a myslím, že budeme naše pokusy v nejbližší době opakovat. Jestli máte příležitost koupit čerstvého lososa, tak vám tataráček vřele doporučuju.. :)
Honza totiž básnil o lososovém tataráku skoro celý týden, takže jsme se rozhodli ho vyzkoušet hned ve dvou variantách, abychom zhodnotili, která je nejlepší.. a jak to dopadlo, se dočtete o kousek níž..
O pozitivním vlivu lososa na naše zdraví se asi nemusím rozepisovat, všichni víme, že losos je zdravá a chuťově výborná rybička, takže pojďme rovnou na recepty..
Tatarák z lososa podle Honzika
Ingredience:
- 250 g čerstvého lososa bez kůže a kostí
- 2 menší šalotky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžičky kečupu
- 3 lžičky worcesteru
- 1 žloutek
- mořská sůl
- pepř
Jak na to:
Lososa naškrábeme ostrým nožem nebo pokrájíme na co nejmenší kousky, šalotky nakrájíme na drobno, přidáme hořčici, kečup, worcester, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme žloutek a dáme na chvíli do lednice vychladit. Podáváme s česnekovými topinkami.
Tatarák z lososa podle Ivči
Ingredience:
- 250 g čerstvého lososa bez kůže a kostí
- 1 šalotka
- 2 lžičky dijonské hořčice
- lžíce sekané petrželky
- šťáva z půlky citronu
- žloutek (nemusí být, někdo přidává trochu oliv. oleje)
- mořská sůl
- pepř
Jak na to:
Lososa taktéž naškrábejte nebo nakrájejte, přidejte šalotku nakrájenou na drobno, hořčici, petrželku, citron. šťávu, žloutek, sůl a pepř. Dejte vychladit do lednice. Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo toustem.
Vůbec jsme se nemohli rozhodnout, který tatarák je lepší, chutnaly nám oba.. a taky jsme je oba bez milosti sežrali. :) Honzův tatarák se víc podobá hovězímu, byl ochucený téměř stejně a přitom byla chuť jemná. V mém tataráku zase víc vynikla chuť ryby, ale přesto byl moc dobře vychucený. Musím nás prostě pochválit, zmákli jsme to na jedničku a myslím, že budeme naše pokusy v nejbližší době opakovat. Jestli máte příležitost koupit čerstvého lososa, tak vám tataráček vřele doporučuju.. :)
Komentáře
Okomentovat