Tatarák z lososa

Netušíte (nebo možná jo), jakou dá práci sehnat opravdu čerstvou rybu za rozumnou cenu.. a to i tak profláknutou, jako je losos a i v tak velkým městě, jako je Praha.. Ještě že má Honza v práci hodnou kolegyni, díky které jsme lososa pořídili a zároveň splňovala kritéria čerstvosti a nevybrakované peněženky..

Honza totiž básnil o lososovém tataráku skoro celý týden, takže jsme se rozhodli ho vyzkoušet hned ve dvou variantách, abychom zhodnotili, která je nejlepší.. a jak to dopadlo, se dočtete o kousek níž..

O pozitivním vlivu lososa na naše zdraví se asi nemusím rozepisovat, všichni víme, že losos je zdravá a chuťově výborná rybička, takže pojďme rovnou na recepty..

Tatarák z lososa podle Honzika



Ingredience:
  • 250 g čerstvého lososa bez kůže a kostí
  • 2 menší šalotky
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 lžičky kečupu
  • 3 lžičky worcesteru
  • 1 žloutek
  • mořská sůl
  • pepř

Jak na to:

Lososa naškrábeme ostrým nožem nebo pokrájíme na co nejmenší kousky, šalotky nakrájíme na drobno, přidáme hořčici, kečup, worcester, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme žloutek a dáme na chvíli do lednice vychladit. Podáváme s česnekovými topinkami.


Tatarák z lososa podle Ivči



Ingredience:
  • 250 g čerstvého lososa bez kůže a kostí
  • 1 šalotka
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • lžíce sekané petrželky
  • šťáva z půlky citronu
  • žloutek (nemusí být, někdo přidává trochu oliv. oleje)
  • mořská sůl
  • pepř

Jak na to:

Lososa taktéž naškrábejte nebo nakrájejte, přidejte šalotku nakrájenou na drobno, hořčici, petrželku, citron. šťávu, žloutek, sůl a pepř. Dejte vychladit do lednice. Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo toustem.


Vůbec jsme se nemohli rozhodnout, který tatarák je lepší, chutnaly nám oba.. a taky jsme je oba bez milosti sežrali. :) Honzův tatarák se víc podobá hovězímu, byl ochucený téměř stejně a přitom byla chuť jemná. V mém tataráku zase víc vynikla chuť ryby, ale přesto byl moc dobře vychucený. Musím nás prostě pochválit, zmákli jsme to na jedničku a myslím, že budeme naše pokusy v nejbližší době opakovat. Jestli máte příležitost koupit čerstvého lososa, tak vám tataráček vřele doporučuju.. :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky