Banánové lívance


Oslaďte si ráno lívanci a hned bude šedivej den barevnější.. originál receptu najdete zde.


Banánové lívance
  • 1 hrnek (1/4 litru) hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • sáček vanilkového cukru
  • 2 hodně zralé banány
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje

Jak na to:

V jedné míse smícháme sypké přísady (mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl) v druhé míse si rozmačkáme vidličkou banány, přidáme mléko, olej a vejce a metličkou vymícháme, aby se vše spojilo. Pak sypkou a tekutou směs smícháme dohromady v tekuté těsto. Na rozpálené nepřilnavé pánvi bez oleje opékáme, lívanec obrátíme vždy, až se nahoře na těstě začnou dělat bublinky, tak poznáme, že je spodní strana hotová. Skvělé pokapané medem nebo javorovým sirupem a posypané strouhanou čokoládou nebo se šlehačkou nebo s džemem nebo... je to na vás..

Tak sladké ráno a pustit si k tomu můžete třeba pohodovou lívancovou písničku.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky