Ravioli se špenátem a ricottou

Opět jsem se dokopala k výrobě domácích těstovin a opět jsem si u jejich válení říkala, že je dělám naposled.. jenže jsou tak dobrý.. jen se mi nechce investovat do strojku, když je dělám jednou za uherák.. Jestli se vám chce nebo máte strojek, zkuste je taky, nebudete litovat..



Ravioli se špenátem a ricottou

Těsto:
  • 300g hladké mouky
  • 3 vejce
  • špetka soli
Náplň:
  • 250g listového špenátu
  • 125g ricotty
  • 50g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Jak na to:

Z přísad na těsto vypracujte těsto. :) Mělo by být nelepivé a pružné, mně se osvědčilo dát nejdřív tak 270g mouky a pak podle potřeby přisypat, poněvadž čím tužší těsto, tím horší válení. Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty, jeden by měl být trošku větší.
Na lžíci olivového oleje osmahněte celý stroužek česneku, vyndejte ho a přidejte špenát a krátce ho poduste, pak ho nechte vychladnout. Pokud jste použili mražený, tak vymačkejte přebytečnou vodu a špenát ještě pokrájejte. V míse smíchejte špenát s ricottou a strouhaným parmazánem, dochuťte solí a pepřem a přidejte 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku. Na menší plát těsta lžičkou dávejte hrudky špenátové směsi vždy alespoň 3 - 5 cm od sebe a až budete mít směs po celém plátu, přikryjte ho tím větším plátem těsta. Ravioli vykrájejte buď rádýlkem, nožem nebo třeba vykrajovátkem - kolečkem. Okraje ravioli vždy přimáčkněte k sobě. Vařte v osolené vodě asi 4 - 5 minut podle velikosti. Podávejte třeba s restovanými cherry rajčátky - na 2 lžících oliv oleje opečte celý stroužek česneku, pak ho vyndejte a přidejte 250g cherry rajčátek překrájených na polovinu. Až pustí šťávu, ochuťte špetkou soli a pokud jsou rajčata kyselejší, můžete přidat půl lžičky hnědého cukru a přidat 2-3 lžíce vody z těstovin.
Na závěr posypejte hoblinami parmazánu.. a já vám přeju dobrou chuť..

Komentáře

Oblíbené příspěvky