Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Knedlíky nemusím mít moc často, ale jednou za čas si je dám opravdu s chutí. Když jsem dělala bramborové knedlíky poprvé, byly popravdě jako broky a nezachránilo to ani zelí. Hledala jsem tentokrát nějaký prověřený recept na bramborové-knedlíkové těsto a našla, prověřila a funguje! :) Těsto jsem tedy obšlehla zde, zbytek už byl v mých rukách.
Bramborové knedlíky s uzeným masem
(15 knedlíků)
Ingredience:
Knedlíky
Bramborové knedlíky s uzeným masem
(15 knedlíků)
Ingredience:
Knedlíky
- 10 malých brambor (takže 5 středních)
- 200 g hrubé mouky (přisypávat podle potřeby)
- 50 g krupice
- 2 vejce
- sůl
Uzené maso
- 350 g uzené krkovičky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- pepř
Zelí
- 1 sklenice sterilovaného červeného zelí
- cibule
- kmín
- jablko
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- cukr
Jak na to:
Brambory uvařte ve slupce a nechte zchladnout. Mezitím si cibuli pokrájejte na kostičky, na trošce oleje ji osmahněte a přidejte na kostičky pokrájené uzené maso. Restujte dozlatova a před koncem přidejte rozmačkaný stroužek česneku a opepřete. Maso nechte zchladnout.
Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vypracujte moukou se špetkou soli, krupicí a vejci v nelepivé těsto. Z těsta uválejte váleček (jako bramborový knedlík v celku) a odkrajujte asi 2 cm kousky, rozplácněte na placičku, dejte na ni trochu masa a udělejte kuličku. Vařte v osolené vodě asi 12 - 15 minut.
Zelí připravíme tak, že nakrájíme cibuli na kostky, vhodíme na rozpálený olej a restujeme. Až začnou okraje hnědnout, přidáme zelí. Zelí posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a necháme dusit do měkka asi 15 - 20 minut. Jablko si nastrouháme na jemno, vmícháme do zelí. Podle potřeby můžeme zaprášit lžící mouky a nechat pár minut provařit. Osolíme, opepříme, případně přidáme trochu cukru či octa.
Na závěr posypeme knedlíky restovanou cibulkou, otevřeme si vychlazené pivko a můžeme přijímat pochvaly.. :)) (oproti těm minulým, byly tyhle knedlíky totiž vynikající)
Komentáře
Okomentovat