Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky nemusím mít moc často, ale jednou za čas si je dám opravdu s chutí. Když jsem dělala bramborové knedlíky poprvé, byly popravdě jako broky a nezachránilo to ani zelí. Hledala jsem tentokrát nějaký prověřený recept na bramborové-knedlíkové těsto a našla, prověřila a funguje! :) Těsto jsem tedy obšlehla zde, zbytek už byl v mých rukách.


Bramborové knedlíky s uzeným masem
(15 knedlíků)

Ingredience:

Knedlíky

  • 10 malých brambor (takže 5 středních)
  • 200 g hrubé mouky (přisypávat podle potřeby)
  • 50 g krupice
  • 2 vejce
  • sůl
Uzené maso
  • 350 g uzené krkovičky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
Zelí
  • 1 sklenice sterilovaného červeného zelí
  • cibule
  • kmín
  • jablko
  • lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Jak na to:

Brambory uvařte ve slupce a nechte zchladnout. Mezitím si cibuli pokrájejte na kostičky, na trošce oleje ji osmahněte a přidejte na kostičky pokrájené uzené maso. Restujte dozlatova a před koncem přidejte rozmačkaný stroužek česneku a opepřete. Maso nechte zchladnout.

Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vypracujte moukou se špetkou soli, krupicí a vejci v nelepivé těsto. Z těsta uválejte váleček (jako bramborový knedlík v celku) a odkrajujte asi 2 cm kousky, rozplácněte na placičku, dejte na ni trochu masa a udělejte kuličku. Vařte v osolené vodě asi 12 - 15 minut.

Zelí připravíme tak, že nakrájíme cibuli na kostky, vhodíme na rozpálený olej a restujeme. Až začnou okraje hnědnout, přidáme zelí. Zelí posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a necháme dusit do měkka asi 15 - 20 minut. Jablko si nastrouháme na jemno, vmícháme do zelí. Podle potřeby můžeme zaprášit lžící mouky a nechat pár minut provařit. Osolíme, opepříme, případně přidáme trochu cukru či octa.

Na závěr posypeme knedlíky restovanou cibulkou, otevřeme si vychlazené pivko a můžeme přijímat pochvaly.. :)) (oproti těm minulým, byly tyhle knedlíky totiž vynikající)

Komentáře

Oblíbené příspěvky