Kuře se šalvějí a pečenými rajčátky
Nejhorší (nebo někdy nejlepší) je, když koupíte bezmyšlenkovitě nějakou surovinu, pak přijdete domů a chcete z ní něco uvařit, ale zase vám chybí vám zas spousta jiných ingrediencí.. v tomhle případě přichází na řadu improvizace. :)
Přesně takhle jsem koupila kuřecí stehýnka, ale doma jsem zas neměla nic moc, abych z nich vyčarovala něco kloudného.. upéct jen tak jako kuře se mi taky nechtělo, takže byla zase večeře ve stylu "co dům dá", ale ve finále se povedla, tudíž přidávám recept. Množství surovin uvedu přibližně, vařila jsem podle oka..
Kuřecí stehýnka se šalvějí s pečenými rajčátky
Ingredience:
- 1 balení kuřecích stehýnek
- hrstku lístků šalvěje (já dala méně a příště dám určitě aspoň celou hrst)
- 3 stroužky česneku
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Na rajčata
- vyšťourala jsem v lednici posledních 8 cherry rajčátek
- strouhanka
- parmazán
- bazalka
- olivový olej
- česnek
- sůl
- pepř
Jak na to:
Česnek nasekáme, hodíme do misky s olivovým olejem, opepříme a přidáme šalvějové lístky. Stehýnka osolíme, smícháme s marinádou a necháme odležet aspoň půl hodinky. Troubu nastavíme na 200 stupňů a pečeme asi 80 minut.
V misce mi trochu oleje s česnekem zbylo, přidala jsem tak 1 a 1/2 lžíce strouhanky, trochu parmezánu, pár lístků bazalky, sůl a pepř. Strouhankovou směsí jsem plnila rajčátka zbavená dužiny. Péct jsem je dala společně s kuřetem asi 10 minut před jeho dopečením.
Kuře podávejte třeba s pečenými brambory nebo v případě, že máte rajčat víc, můžete je zvolit jako samostatnou přílohu. Příště dám určitě víc šalvěje a víc parmazánu na úkor strouhanky. Přesto to bylo lehké, jednoduché a povedené jídlo a taky důkaz, že to udržování bylinek při životě na okně, je k něčemu dobré. Bez nich by to totiž určitě nebylo ono. :)
Komentáře
Okomentovat