Špagety se slaninou, sušenými rajčaty a olivami
Představte si to, těším se celý rok na dovolenou, na volno strávené uprostřed krásný Krkonošský přírody, kde hned druhý den nastydnu. V úterý se teda balím a jedem domů a při krásném letním večeru ležím pod peřinou s hrnkem grogu a snažím se ten proklatej bacil vypotit. Není to k vzteku? Já říkala že hory nejsou pro mě a víc mě to táhne k vodě a milovanému moři. :)) Pro zlepšení nálady si aspoň můžeme uvařit něco dobrého. Špagety se slaninou a rajčaty vám určitě náladu zvednou, protože po jejich zkonzumování se vám rozlije blažený úsměv na rtech. :)
Potřebujete opravdu jen pár ingrediencí, které má správný kuchař a milovník středomořské kuchyně skoro vždycky doma.
Špagety se slaninou, sušenými rajčaty a olivami
(3 bohaté porce)
Ingredience:
- 300 g špaget
- 1 větší rajče
- 3 sušená rajčata (a pár kaparů vylovených ze dna skleničky)
- 1 červená cibule
- 3 plátky slaniny
- asi 10 oliv
- olivový olej
- stroužek česneku
- parmazán
- lístky bazalky
- sůl
- pepř
Jak na to:
Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody na dobu o 1 - 2 minuty kratší, než je uvedeno na obalu. Na olivovém oleji (přidala jsem i trošku oleje ze sušených rajčat) osmahněte dozlatova stroužek česneku, pak ho vyndejte. Přidejte pokrájenou slaninu, nechte ji vyškvařit a přihoďte cibuli. Chvilku restujte, přidejte pokrájená sušená rajčata, kapary a nakrájené čerstvé rajče. Až rajče začne pouštět šťávu, přihoďte napůl překrojené olivy a přidejte špagety. Špagety řádně promíchejte s "omáčkou", podle potřeby přilijte vodu ze špaget a zahustěte strouhaným parmazánem, opepřete, případně dosolte. Na talíři posypte strouhaným parmazánem a lístky bazalky.
Tak dobrou chuť a aspoň vám přeju krásný zbytek léta, strávený procházkami v horkém písku a poslechem šplouchání vlnek.. já si jdu uvařit čaj s citronem a zalézt do postele. :))
Komentáře
Okomentovat